Om Lisbet

”Varför ska jag bry mig om framtiden?
Den har aldrig gjort något för mig!”

Groucho Marx

Om Lisbet Duvringe

När jag var en liten Lisbet växte jag upp i Sörmland i Eskilstuna i ett miljonprojekt med massor av skrattandes och gråtandes barn som konkurrerade om gungor och klätterställningar. Jag hängde med mina systrar och min mamma som var hemmafru. Vi gick på kafferep och jag tjuvlyssnade på allt vuxenprat. Denna värld av samtal var spännande för samtalen kunde ta lite olika former. Vissa avbröt varandra och andra fyllde i när någon gjorde en kort paus! Det var skvaller, skratt och mycket prat om framtid och det doftade ljuvligt av hembakat bröd och nykokt kaffe. Jag fick mitt kaffe med hälften mjölk i.

Efter några år följde jag med pappa på hans arbeten. Han hade två jobb dels som chef inom Volvo och dels som vaktmästare på Tunavallen. På chefsjobbet fick jag tillgång till en annan typ av samtal att lyssna till. Dessa samtal hade struktur och alla lyssnade och antecknade. Här pratades det också om framtid men man använde andra ord som konjunktur, siffror och deadlines. Lisbet Duvringe

Jag gillade båda dessa världar och samtal fascinerar mig än idag. Min väg in i vuxenvärlden har bestått av besvikelser, utmaningar och att som ung kvinna våga ta utrymme. Jag säger ja oftare än nej! Idag hjälper jag andra inom retorik, ledarskap och psykologi inom personalfrågor genom att lyssna, ge stöd, råd och vägledning.

Min nyfikenhet finns kvar därför studerar och forskar jag inom ämnena för att vara uppdaterad och kanske höra lite framtidsskvaller. Jag bryr mig om framtiden, den har massor att ge!