Ledarskap

”Fråga inte vad dina medarbetare kan göra för dig – fråga vad du som ledare kan göra för dina medarbetare”

Lisbet Duvringe

Ledarskapsexpert

Lisbet-vespa

När jag fick mina två döttrar såg jag hur viktigt ledarskapet var. Jag gjorde säkert alla misstag men insåg att man kan både ändra sig och backa bandet. Barnen lärde mig hur grupprocesser som FIRO och IMGD fungerar i arbetslivet, skolan och på fritiden. De hade både fantastiska lärare och hemska idrottstränare, jag ryser när jag tänker på vissa. I familjen tränade jag ledarskapet parallellt med arbeten som butikschef, konsultchef och HR-chef. Målet var att utveckla kvalitetsledarskap och jag fann att engagemang var viktigt.

I min nyfikenhet och iver läste jag ämnen på universitet och högskolor som Ledarskap och coachning, Ledarskap och organisation, Svåra samtal och fann att feedback som återkoppling ger resultat.

Som utbildningsledare i ledarskap, retorik och HR samt som ledarskapsutvecklare åt företag och HR chef har jag mött och hjälpt medarbetare, chefer och ledare från både små och stora företag som haft samma behov- att växa i sin roll. Bra ledarskap bygger på vuxna mogna relationer där var och en gör efter bästa förmåga med sina fördelar och brister. Vi är människor inga robotar och våra personliga egenskaper ger framgång i ledarskapet.

Därför är jag så tacksam att jag fått tre ben och inte två som andra. Mina tre ben är Retorik, Ledarskap och Psykologi. Jag skriver mina böcker med M Florette just för att du ska växa. Vi är barn som lägger lager på lager tills vi är vuxna.

Jag hjälper er med:

Grupprocesser och IMGD
Konflikthantering och svåra samtal
Situationsanpassat och coachande ledarskap
Ledarens- och medarbetarens mognadsprocesser