HR/Psykologi

”En vuxen är ett barn med lager på”

Woody Harrelson, skådespelare

HR/Psykologi

In i mitt vuxen- och arbetsliv kom både med- och motgångar. Vissa arbetsplatser och samtal var svårare än andra och jag började fundera på vardagens psykologi, gruppsykologi och arbetslivspsykologi. På arbetsplatserna såg jag hur bra eller dåligt samarbetet fungerade mellan medarbetare. Det fanns chefer med härskartekniker, kollegor som körde med vuxenmobbning och till och med psykopater som alla var rädda för.

På Blekinge Tekniska högskola läste jag psykologi med inriktning mot arbetslivet upp till fil. kandidatnivå och då började jag begripa de mer komplexa förhållanden som råder på jobbet. Herregud, åtta timmar om dagen med en massa människor som vi måste samarbeta med vare sig vi vill eller inte.

I mitt egna företag hjälpte jag företag som Posten, Volvo och Vården med konflikthantering, problemlösning. Mitt fokus var alltid att utveckla och ge kompetens åt andra.

Humormekanismen blev ett verktyg i mina föreläsningar och i tunga samtal inom rehab och HR. Humorn gav energi och nytt perspektiv, att kunna skämta om elände, sjukdomar och misstag.

Jag gillar skratt, då mår vi bra och klarar stress och motgångar, ja till och med klarar vi av psykopater lite bättre. Missionen i föreläsningar, utbildningar eller rådgivningarna är att få glada medarbetare som håller längre - mer skratt och humor eftersom gnäll skadar hippocampus i hjärnan. Glada människor behandlar andra väl.

Jag hjälper er med:

Rekrytering och kandidatsearch
Förhandling och arbetsrätt
HR och personalfrågor
Teambuilding och konflikthantering
Kompetens och ledarutveckling
Personlighetstest och samtal


the-office